Kiskereskedelmi árlistákGalériaElérhetőségÁruda hírek
Áruda hírek
Örökzöldek a lakásban!
 A növények jelenléte több szempontból is elengedhetetlen, hiszen amellett, hogy frissítik a levegőt, jó illatot árasztanak és dekoratívak, kicsit közelebb hozzák hozzánk a természetet.

A kertészkedés tökéletes hobbi azok számára, akik szeretnek a kertben munkálkodni, kikapcsolódni. Azonban a kert nem adatik meg mindenkinek. Ilyenkor sem kell elkeseredni, mert számos olyan növény létezik, amely egy lakás biztosította körülményekhez is kiválóan képes alkalmazkodni. Ilyen növények például az örökzöldek.

A lakásban nevelhető örökzöldek közé tartozik többek között a citromfa, ami megfelelő feltételek mellett még gyümölcseivel is megörvendeztet minket. A zöld és a sárga vidám színei télen is örömet csempésznek a szürke hétköznapokba, a különleges mediterrán növény pedig akár egy téli kert ékköve is lehet, hiszen szereti a fényt és a meleget.

A másik kiváló lehetőség a szobafenyő. Ez az örökzöld ugyan jóval nagyobb törődést igényel, mint a citromfa, hiszen rendszeres öntözést, meghatározott páratartalmat kívánnak érzékeny tűlevelei és a túlzott melegtől, tűző naptól is óvni kell őket. Gondos törődés mellett azonban ez az örökzöld is bármely otthon illatos dísze lehet egész évben.

Keressen minket bizalommal, és rendelje meg gyümölcsfaiskolánkból kedvenc növényeit online!

 
Egy népszerű díszfa: az ecetfa
 Az ecetfa lombhullató díszfa, mely átlagosan 3-5 méteresre nő meg, de ha kedvezők a körülmények, elérheti a 10 métert is.

35 cm-es a törzsének a maximális átmérője. Nagy felületet ölel körül a gyökérzete, és kolóniákat hoz létre, melyek sugarasan terjednek. Összetettek a levelei (22-55 cm közöttiek), s ezek keskeny vagy lándzsás levélkéből állnak. A legnagyobbak a középső levélkék. Színük ősszel kicsit megváltozik, pirosak, vagy narancssárgák lesznek. Sötétbarnák hajtásai, és szőrrel borítottak, ennek érintése allergiás tüneteket válthat ki, ahogy a termés érintése is.

Felhasználását tekintve lehet belőle italt készíteni, ha termését átmossuk, megszűrjük, és megédesítjük. Fáját műasztalos célra szokták felhasználni. A kérgében és levélkéiben tannin található, melyet bőrcserzésre használnak fel.

Európában kedvelt, népszerű díszfa, többek között azért, mert a szárazságot jól viseli. Sok fényre van szüksége, és laza talajra.

Ha további kérdései vannak a díszfákkal, gyümölcsfákkal kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal!
 

 
Lombhullató díszfák, a kert ékei
Egy kert, díszkert kialakításakor a fák biztosan szerepelnek az ültetendő növények listáján. A fák alkalmasak arra, hogy segítségükkel egyszerűen alakítsuk a teret, ugyanakkor árnyékot is adnak.

A díszfák ezen felül dekorativitásukkal is kitűnnek a többi fás szárú növény közül, így ideális választást jelentenek akkor is, ha nem csak praktikussági szempontokat veszünk figyelembe a tervezéskor.

A díszfák állhatnak sorban, egyedül, de olyan szorosan is, hogy lombjuk összeér. Ez utóbbi, színes lombú növényeknél különösen látványos tud lenni. Elhelyezéskor azonban bizonyos fajtáknál figyelembe kell venni a tőtávolságot. A méret, a habitus és szín okos megválasztásával, illetve variálásával lélegzetelállító eredményeket érhetünk el. Ültetéskor inkább csak alacsony aljnövényzet közelében jelöljük ki a díszfa helyét, mert így érvényesül legjobban azok dekorativitása. A kedvelt és ismert lombhullató díszfa fajták közé tartozik a díszcseresznye, vérszilva, a hársak és a gömbkoronás fák.

Faiskolánkban mindezeket megtalálja, sőt díszcserjéket, gyümölcsfákat, és egyéb kerti növényeket is! Keressen minket bizalommal!
 

 
Mire érdemes odafigyelni a díszcserje metszésénél?

A díszcserje pompás éke a családi kerteknek, de akár irodaházak, közintézmények kertjében is remekül megállják a helyüket. Ahhoz, hogy díszcserjénk egészségesen fejlődjön, érdemes odafigyelni a megfelelő gondozásra.

A díszcserjék egyfajta megújuláson mennek keresztül, amikor egy bizonyos kort és méretet elérnek. Az idősebb szárak elhalnak és a megújulás ciklusosan ismétlődik. A díszcserjék metszésénél ezt a folyamatot tesszük könnyebbé a növény számára, így biztosak lehetünk abban, hogy kedvenc cserjéink egészségesen és látványosak maradnak. Törekedjünk arra, hogy az ágak lazák legyenek, legyen elegendő hely közöttük, ami azért hasznos, mert sajnos a kártevők előszeretettel bújnak meg a dús ágak között. A tápanyagellátás is akkor hatékony, ha minél kevesebb elágazáson történik a szállítás.

A díszcserjéknél a metszést igazítsuk a virágzáshoz. A metszés gyakoriságát a növekedés erejéhez és az élettartamhoz érdemes viszonyítani. A metszésnél általános visszavágás történjen, ha azt szeretnénk, hogy cserjénk kisebb legyen. Ezt követően történjen a gyenge, erőtlen, beteg ágak eltávolítása. A nagyobb méretű bokrokat nem szükséges gyakran ritkítani.

Ha kedvet kapott a pompás díszcserjékhez, tekintse meg kínálatunkat, kérdés esetén pedig bátran vegye fel a kapcsolatot kollégáinkkal!
 


 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 Következő > Utolsó >>

Találatok 49 - 56 / 62