Kiskereskedelmi árlistákGalériaElérhetőségÁruda hírek
Áruda hírek
A gömbjuhar: A lombos díszfa
A juhar egy őshonos növényünk, amelynek a gömbkoronájú fajtája igen nagy népszerűségnek örvend. Formás koronájának köszönhetően kiváló lombos díszfa, amelyet bátran lehet ültetni.
Az alap juharhoz képest a mérete teszi a gömbjuhart ideális dísznövénnyé, akár utcai sorfaként, vagy parkok díszitőiként, sőt még a kertekben is hangsúlyos szerepük lehet. A lombos díszfa ültetése egy gömbjuhar esetében kiváló választás. Termetes lombos díszfa, melynek magassága körülbelül 5 méter, így kisebb kertekben és előkertekben is nagyon mutatós tud lenni.
A gömbjuhar levelei korán kihajtanak, így gyönyörű lombos díszfaformát alkotva hamar széppé varázsolják a kerteket.  Más juharfajokhoz képest a gömbjuharnak látványosabb virágai vannak, amelyek áprilisban nyílnak. A lombos díszfa funkciója ősszel is megmarad, ugyanis levelei szép sárgára színeződnek.
Ültetéskor érdemes napos-árnyékos helyet választani neki, és olyan talajt, aminek jó a vízáteresztő képessége. Szerencsére a gömbjuhart nem igen támadják a kártevők és betegségek, így kiváló választás, ha Ön is szeretné, hogy kertjét egy ilyen lombos díszfa díszítse!
Kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal!
 
 

 
 
Magnólia vagy tulipánfa - ez itt a kérdés!


Sokan úgy gondolják a kettő egy és ugyan az. Pedig nem! A magnólia, amelyből hazánkban sok felé, sok félével találkozhatnak parkokban, köztereken, kastélykertekben és csodálhatják rózsaszintől a biborpirosig pompázó, 6-8 méter magasra növő dekorativ bokrait. A magnólia - amit sokan tulipánfaként csodálnak és szeretnek - valójában liliomfa. A gyönyörűséges, hófehér Magnólia Japán liliomfa, vagy a Kinai liliomfa (rózsaszintől a biborszinűig) márciustól kezdi szinpompás virágzását, mig a Nagyvirágú liliomfa (hibrid) április és májusban pompázik.

A Tulipánfa jellemzője, hogy még csak nem is ezen a féltekén van  a hazája! Hanem Észak-Amerikában, ahol 30-40 méteres csúcsmagasságot is elér, s kizárólag sárga virágzatot hoz a tavaszi lombosodást követően! Virágzatának jellemzője - ami megtéveszti a nem botanikus vénájú embereket -, hogy rendkivüli hasonlóságot mutat a nálunk jól ismert hagymás tulipán virágzatával. A virág szirmai, a középütt trónoló bibe és a sok porzó tényleg olybá teszi, mintha tulipán lenne, innen is eredeztetik az elnevezését: Tulipánfa, amely virágzási szokásában is eltér a tulipánfának tartott Magnólia Liliomfa virágzásától, hiszen a Tulipánfa júniusban kápráztatja el a nézelődőket ragyogó sárga virágzatával.

 


 
Mi is az a naspolya?
 A naspolya rendkívül praktikus növény, amely ízletes gyümölcse mellett méltó éke lehet kertünknek is. Termése az almához vagy körtéhez hasonló, de velük ellentétben kemény magokkal rendelkezik. A legnagyobb különbség azonban nem más, mint az, hogy mikor érdemes fogyasztani. Nézzük meg, miért jó faiskolánkból naspolyát választani!

A naspolya, mint dísznövény: Aki a faiskolában kifejezetten dísznövényt keres, bátran dönthet a naspolya mellett, hiszen kellemes megjelenésű növényről van szó. Kisebb fa, vagy tőről ágazó bokor formájában találkozhatunk vele. A növény nem szereti az árnyékos területeket, viszont nem kell neki mély talaj, és jól bírja a telet is, így telepítése ideális lehet a legtöbb telken. Tavasszal nagy virágokkal díszítheti az udvart, kertet.

A naspolya, mint gyümölcs: A naspolya különlegessége, hogy olyankor lehet fogyasztani a gyümölcsét, amikor már egyébként szegényes a kínálat, hiszen akkor jó, ha megcsípi a fagy. Olyankor sokkal édesebb és puhább, fogyasztásra, feldolgozásra kiválóan alkalmas.

Szeretne Ön is naspolyát ültetni? Látogasson el faiskolánkba, és érdeklődjön ajánlatainkról!
 

 
 
Folytatódik a holland agrárcsoda
Tavaly 4,4%-kal nőtt a holland agrárexport értéke, és ezzel ismét történelmi csúcsot döntött ez a 17 millió lakosú kereskedőállam. Az aprócska ország a maga 85 milliárd eurós bevételével a második legnagyobb agrárexportőr az USA után (Magyarország kivitele 8 milliárd eurós nagyságrendű). Hollandia legfőbb árucikkei továbbra is a virágok, virághagymák és facsemeték. Ezt a hús, a tej és a tojás követi a fontossági sorban, illetve a zöldségek és gyümölcsök. Legutóbbi 90%-ban behozott, majd újraexportált árut takar. Egyre nagyobb szerepe van a tudás intenzív technológiák és a szakértelem exportjának, amely már kilenc milliárd eurót ért el. Hazánkban a sertéstartásban és -takarmányozásban vesszük igénybe a holland szakemberek segítségét, de egyre több magyar diák tanul a nemzetközi összehasonlításban is igen rangos Wageningeni Egyetemen is.
 
Forrás: "Haszon Agrár" magazin
 
 

 
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 Következő > Utolsó >>

Találatok 33 - 40 / 62